Vælg den rigtige sportstaske

Vælg den rigtige sportstaske

Vælg den rigtige sportstaske til din træning

I dette indlæg sætter vi fokus på valget af sportstaske og hvilke ting du skal være opmærksom på, inden du køber en ny taske til din træning. Der findes et utal af sportstasker derude, men brug lidt tid på at finde den der passer til dig. Det er tiden værd.

Der er tre helt centrale faktorer, når du skal vælge en sportstaske:

 1. Hvilken sportsgren dyrker du
 2. Din personlige stil
 3. Hvordan du kommer frem og tilbage til din træning

Lad os se nærmere på nogle af de ting, der er værd at overveje, inden du køber en sportstaske.

Uden det skal misforstås, så gør størrelsen en forskel!

Når du vælger en sportstaske, så kik på målene på tasken. Går du til en sport, hvor du skal have meget udstyr med, som for eksempel ishockey, så skal der være plads til både skøjter, håndklæde, beskyttelsesudstyr, hjelm og så videre. Går du til svømning, så skal der bruges mindre plads, da du ofte blot skal have en badedragt, skiftetøj, et håndklæde  og nogle toiletartikler med. Det vil du kunne have i en lille træningstaske.

Der skal selvfølgeligt være plads til det sportsudstyr, som du skal bruge til den sportsgren, som du dyrker. Der er dog andre ting at tænke over også. Et eksempel er transport. Cykler du for eksempel til din sport, så kan det være ganske upraktisk, at have en stor sportstaske. Her kan det være en fordel, at have en lille sportstaske, som akkurat passer til de ting du skal have med dig. Der er en række fordele, ved at købe en sportstaske, der ikke er for stor:

 • Let at bære: En lille sportstaske er nemmere at bære rundt på, da den er lettere og mindre i størrelse. Det kan være en fordel, hvis man skal transportere tasken i længere tid eller skal bære den i en længere afstand.
 • Mindre tung: En lille sportstaske er også mindre tung, hvilket kan være en fordel, hvis man skal transportere den i en kortere periode.
 • Nemmere at opbevare: En lille sportstaske er nemmere at opbevare, da den ikke tager så meget plads. Det kan være en fordel, hvis man ikke har meget plads til at opbevare tasken.
 • Bedre til specifikke formål: En lille sportstaske kan være mere egnet til specifikke formål, såsom løb eller andre aktiviteter, hvor man kun skal bære få ting med sig.

Kører du altid i bil, så kan det være en fordel for dig, at have en større sportstaske, hvor det ikke gør så meget, at den fylder lidt ekstra. En stor træningstaske kan være anvendelig til andre formål også, for eksempel weekendturen. Store sportstasker kan også fås med specielt indrettet rum til sko, som i mange tilfælde kan være en fordel. Beskidte eller svedige sko, vil man helst have separat fra ens rene skiftetøj.

Ja! størrelsen gør en forskel!

Hvilke rum har du brug for i din sportstaske?

Mange sportstasker har et stort rum. Vi anbefaler vores kunder, at købe en taske med flere rum. Træningstøj har det med at blive vådt og svedigt. Det er en god ide, at kunne have det separat fra rent tøj, din pung, din mobil eller andre ting, som du gerne vil holde rent.

Jo flere rum, jo bedre. Det giver dig mulighed for, at organisere dine ting på en både praktisk og hygiejnisk måde.

 • Hovedrum: Dette rum kan bruges til at opbevare det udstyr, man skal bruge oftest, såsom sko, tøj og håndklæde.
 • Rum til skiftetøj: Dette rum kan bruges til at opbevare skiftetøj, så man altid har noget rent tøj at skifte til efter træningen.
 • Rum til følsomt udstyr: Dette rum kan bruges til at opbevare følsomt udstyr, såsom elektronik eller medicin.
 • Rum til mad og drikke: Dette rum kan bruges til at opbevare mad og drikke, så man altid har noget at spise og drikke efter træningen.
 • Små rum til mindre genstande: Dette rum kan bruges til at opbevare mindre genstande, såsom nøgler, telefon eller penge.
 • Isoleret rum: Dette rum kan bruges til at opbevare mad og drikke, så det holder sig koldt eller varmt.
 • Vådrum: Dette rum kan bruges til at opbevare vådt tøj eller sko, så det ikke beskadiger resten af tasken og udstyret.

Kan man få en lille træningstaske med mange rum?

Ja, det kan man sagtens. Denne træningstaske er lille, men samtidigt har den en række rum, som du kan organisere dine ting i. Tasken nedenfor måler kun 35 cm i bredden og er dermed vores mindste træningstaske. Tasken har rum til sko, rum til vådt tøj, to lommer foran og en sidelomme til de ting du hurtigt skal have fat i.

lille sportstaske med mange rum - sort
lille sportstaske med mange rum - grå
Læs mere om tasken her

Kvinder og mænd har ikke altid de samme behov

Uanset køn, så varierer behovet for plads hos mænd og kvinder utroligt meget. Generelt tegner der sig et billede af, at kvinder har flere ting med til træningen og dermed lægger mere vægt på indretningen af træningstasken end mænd gør. Vi ser også, at kvinder oftere vælger andre farver end sort. Det varierer selvfølgelig fra person til person og det vigtigste er, at du får den sportstaske, som passer bedst til dit behov og din stil.

Mærkevare eller prisbevidst?

Der kan være flere fordele ved at købe unbranded eller “egen mærke” sportstasker i forhold til at købe sportstasker fra et velkendt brand. Nogle af de vigtigste fordele kan være:

 • Pris: Unbranded sportstasker kan ofte være billigere end sportstasker fra velkendte brands, da de ikke har samme omkostninger til markedsføring og branding.
 • Nyskabende designs: Unbranded sportstasker kan ofte have nyskabende designs, da de ikke er bundet af samme branding krav som velkendte mærker.
 • Flere valgmuligheder: Unbranded sportstasker kan give flere valgmuligheder, da der kan være flere producenter, der laver unbranded sportstasker end der er velkendte brands.
 • Kvalitet: Unbranded sportstasker kan være lavet af samme kvalitetsmaterialer som sportstasker fra velkendte brands, og kan være lige så holdbare og funktionelle.
 • Personlig præference: Nogle personer kan foretrække at købe unbranded sportstasker, da det kan være en måde at skille sig ud fra mængden og bære noget, der ikke er så almindeligt.

Konklusion

Det er værd at bruge et par minutter på at tænke over dit behov, når det kommer til sportstasker. Man bliver så meget gladere for sin taske, når man vælger den taske, der passer præcist til dit behov, din stil og måden du kommer til og fra træning på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×
En ny glad kunde
Her bruger vi Cookies, for at give dig den absolut bedste kundeoplevelse. For at benytte ChrisBags.dk, skal du acceptere Cookies